O nama

Aikido klub "YOSHINKAN" je član globalno priznate aikido asocijacije "AIKIKAI SRBIJE". Osnovan je 2015 godine. Rad smo započeli kao sekcija karate kluba "SRPSKI SOKO" zahvaljujući njihovom treneru Milanu Bojiću koji nam je ustupio prostor za trening. Klub su poveli bivši članovi nekadašnjeg kluba "REALNOG AIKIDOA" sa majstorom te vještine Vedranom Hodžićem.

Nakon povećanog broja članova selimo se u O.Š Sveti Sava Bijeljina, gdje dobijamo sopstvenu prostoriju, koju uređujemo u duhu tradicionalnog Japana po ugledu na klubove aikidoa na istoku. Ubrzo nakon toga bivamo primljeni u članstvo globalno priznate aikido asocijacije "AIKIKAI SRBIJE". Danas naša organizacija ima klubove u Bijeljini i Ugljeviku. Diplome su međunarodno priznate dok diplome za majstorske pojaseve bivaju ovjerene u Japanu od strane predsjednika svjetske aikido asocijacije "HOMBU DODJO" i unuka osnivača ove vještine Moriteru Ueshibe.

Pored aikidoa promovišemo japansku kulturu i tradiciju, nas dodjo(sala za trening) ujedno predstavlja japanski kulturni centar gdje možete vidjeti brojne slike,predmete,oružja kao i pročitati tekstove koji se odnose na tradicionalni Japan. Članovi kluba su osobe oba pola od 6 do 60 godina. Vježbamo razne elemente odbrane od udaraca, hvatova, više napadača, hladnog oružja i.t.d ali po BUDO principima odnosno bez šarlatanstva i komercijalne priče o tome kako vježbajuci borilačku vještinu brzo možete imati moć koja postoji isključivo u akcionim filmovima. Prioritet u radu je tjelesni i duhovni odgoj mlađih članova kao i kvalitetna rekreacija za one u poodmaklim godinama uz prilagođen i sveobuhvatan plan i program rada.

Instruktori

Vedran Hodžić

Sho dan

Tel: +387 65 355 573

Đorđe Mirković

Instruktor

Tel: +387 65 662 647

Dragan Gajić

Instruktor

Tel: +387 65 930 237